خود ارضایی کلمه ای است که امروزه بسیار آن را می شنویم، کلمه ای که هزاران اطلاعات درست و غلط پشت آن پنهان شده است، فکر می کنم وقت آن است که راجب این موضوع کمی صحبت کنیم و صحت و سُقم این اطلاعات را بررسی کرده و کمی هم بیشتر راجب آن بدانیم:

خود ارضایی در عبارتی به معنای تحریک اندام جنسی خود، برای برانگیختگی جنسی یا سایر لذت های جنسی می باشد که از سایر اندام ها مثل انگشتان، دست ها و یا اشیاء معمولی استفاده شود.

مطالعات انجام شده نشان می دهد که این عمل در هردو جنس مذکر و مونث در هر سنی رایج است. 

همچنین براساس اطلاعات آماری آلفرد کنزی (پایه گذار رشته اختلالات جنسی) این موضوع دریافت می شد که درصد خود ارضایی در طول زندگی مردان به مراتب بسیار بیشتر از زنان بوده است.

خود ارضایی از دوران ماقبل از تاریخ در هنرهای گوناگون ترسیم و در نوشته های قدیمی به آن اشاره و بحث شده است، این عمل در قرون هجدهم و نوزدهم میلادی از طرف عالمان حوزه ی الهیات و علوم پزشکی عمل زشت و ناپسند تلقی شده است ولی از قرن بیستم به بعد، تابوی این عمل عمدتا کاهش یافت و در حوزه ی هنرهای ترسیمی، فیلم سازی، موسیقیایی و... به آن اشاره می شد ولی امروزه، ادیان و علم پزشکی نظر متفاوتی درباره ی آن دارند، برخی آن را از لحاظ روحانی و معنوی مضر و برخی دیگر، آن را بی ضرر می دانند که موقعیت، و شرایط انجام خودارضایی از جمله دلایلی است که باعث اختلاف نظر عالمان این حوزه می شود.

قابل ذکر است که دلایل متفاوتی برای انجام خودارضایی وجود دارد که به تعدادی از آنها می پردازیم: 

• راهی برای رهایی از تنش های جنسی ویژه زمانی که شریک جنسی در دسترس نیست استفاده می شود.

• در نوجوانان گاهی با هدف کنجکاوی در خصوص دستگاه های تناسلی اجرا می‌شود.

• گاهی با هدف پیشگیری از انتقال بیماری‌های آمیزشی یا بارداری صورت می‌گیرد.

تغییر دیدگاه در مورد خودارضایی از گذشته تاکنون

اگر بخواهیم گریز کوتاهی به فواید اشاره شده در مقالات و یا تحقیق های انجام شده داشته باشیم می توان به این موضوع اشاره کرد که، خودارضایی در قرون نوزدهم میلادی از جانب معلمان، پزشکان و مربیان به نوبه ای تلقی میشد که انگار نوعی بیماری اپیدمیک است که باید ریشه کن شود اما اینک، براساس تحقیقات جامعه ی علوم پزشکی، این عمل به لحاظ پزشکی سالم و به لحاظ روان‌شناختی عادت و رفتاری طبیعی و نرمال است.

 همچنین درکتاب راهنمایی و روانشناختی مرک آمده است که زمانی خودارضایی غیرطبیعی است که به رفتار های همسرگرا ترجیح داده شود و آن رفتارهارا متوقف کند، در انظار عمومی باشد و یا اجبار روانی برای انجامش به‌حدی باشد که موجب پریشانی و استرس شود (خودارضایی وسواس گونه).

علل خود ارضایی

خود ارضایی ممکن است از سنین کم شروع شود و گاهی حتی تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند. انجام این عمل اغلب به صورت عادت در می آید و ترک آن برای فرد بسیار دشوار می شود. از جمله عواملی که اشتیاق فرد به انجام خود ارضایی را بیشتر می کنند، عبارتند از:

• تماشای فیلم ها و تصاویر مستهجن

• خواندن داستان های جنسی

• بیش از حد تنها ماندن

• نداشتن تحرک کافی

• وقت آزاد بیش از حد

• شوخی های جنسی

• و ...

حال وقت آن رسیده است که از خطرات یا مضرات ناشی از خودارضایی کمی صحبت کنیم: 

• اگر این عمل در حافظه ی پنهان جای بگیرد (حافظه ای که مسئول انجام کارهای روزمره و روتین وار است) و فرد نتواند از انجام آن اجتناب کند و از طرفی هم بعد از انجام آن بجای آنکه احساس خوبی پیدا کند دچار احساس ناراحتی و یا عذاب وجدان شود در این حالت فرد دچار نوعی وسواس و یا اختلال به OCD شده و برای درمان و یا مشاوره باید به درمانگر اختلالات جنسی مراجعه کند.

 زمانی که خود ارضایی برای فرد  به صورت عادت در آید، نه تنها ترک آن دشوار می شود بلکه تمایل به انجام آن نیز هر روز بیشتر از قبل می شود.  به طوری که گاهی فرد زمان بسیار زیادی را صرف این کار کرده و از انجام کارها و مسئولیت های روزمره خود باز می ماند.

 علاوه بر این، انجام بیش از حد خود ارضایی سبب می شود تا فرد نتواند به درستی با دیگران ارتباط بگیرد و میل به تنها ماندن در او زیاد می شود. در این صورت فرد باید هر چه سریعتر تصمیم به درمان خود ارضایی بگیرد. 

• ایجاد مشغله فکری 

 خود ارضایی های مکرر سبب آسیب دیدن و متورم شدن پوست در نواحی آلت تناسلی می شود.

• باعث کاهش و اختلال در عملکرد جنسی فرد شود مانند زود انزالی، دیر انزالی، بی میلی جنسی و...

 انجام این کار در طولانی مدت سبب ایجاد احساسات منفی و حس ندامت مداوم در فرد می شود.

• همچنین قابل ذکر است که این عمل تنها در مجردین رایج نبوده و در متاهلین نیز دیده می شود که دلایلی مثل تفاوت در نوع و میزان امیال جنسی زوجین

• اعتیاد به خود ارضایی در زمان تجرد طرفین و عدم ترک آن و یکنواختی رابطه ی زوجین باشد.

همچنین به این موضوع میتوان اشاره کرد که مقالات و تحقیقات بسیاری راجب اینکه خودارضایی باعث کاهش توانایی باروری و نقص جدی در دستگاه تولید مثلی هر دو جنس ایجاد می شود یا نه انجام شده است اما اما هنوز هیچ تحقیقی، خود ارضایی را دلیلی بر ناباروری نه مرد و نه زن ندانسته است. 

همچنین، خوب است که بدانید خودارضایی قابل درمان بوده و به کمک مشاوران و متخصصان این حوزه امکان پذیر می باشد و ترک ناگهانی آن بدون استفاده از راه های جایگزینی و کمکی خطرآفرین و دشوار است و براي ترك به يك روند و روش جايگزيني نياز است و احتمال دارد كه ماه ها و حتي سال ها براي عادي سازي اين روش جايگزيني طول بكشد اما نيازي به نااميد شدن نيست و با تمرين قابل تحقق است براي رهايي از خود ارضايي تمارين گوناگون و مختلفي وجود دارد كه بهتر است زير نظر يك متخصص درمانگر اختلالت جنسی انجام شود.

علل و درمان خود ارضایی در متاهلین

درمان خود ارضایی

درمان خود ارضایی با روش های متعدد و متنوع ای امکان پذیر است. مهم ترین موضوع و مساله در این مورد تصمیم جدی و عزم و اراده قوی فرد است. فرد باید با تمام وجود تصمیم به ترک این عمل بگیرد و در این مسیر صبور و مصمم باشد.

اما ساده ترین این روش های درمانی عبارت است از: 

• مشاور با یک درمانگر اختلالت جنسی یا روان درمان: در صورتی که مقابله کردن با انجام این عادت برای شما دشوار است بهتر است از مشاور یا درمانگر اختلالات جنسی کمک بگیرید. احساس شرم نباید کمک گرفتن برای ترک آن را برای شما دشوار کند. 

• داشتن صداقت با احساسات و خواسته های خود

• خود را سرگرم و مشغول کار یا فعالیتی کنید: گاهی تنها ماندن بیش از حد و نداشتن فعالیت های مفید ذهن فرد را به سمت انجام خود ارضایی می کشاند. برای درمان خود ارضایی بهتر است برنامه فعالیت های خود را در حد ممکن پربار کنید. انجام فعالیت های گروهی مانند ورزش های دسته جمعی، گردش های علمی و .... می تواند راهکار بسیار مفیدی باشد. 

• برای تحقق و پیشرفت در مسیری که تصمیم به شروع آن گرفته اید به خودتان فرصت دهید

• به سلامت و فعالیت های روحی و جسمی خود اهمیت دهید

• با کمک مشاور خود زمان هایی که خود ارضایی انجم می شود را محاسبه و بررسی کنید

• زمان بیشتری را با خانواده، دوستان و آشنایان خود سپری کنید و زمان تنهایی تان را محدود کنید

• خوردن غذا و یا مواد غذایی که محرک و انرژی زا هستند را کاهش دهید

• زمانی به تخت خواب خود بروید که کاملا خسته و خواب آلود هستید

• ورزش کنید و آن را در فعالیت ها و برنامه های روزانه ی خود قرار دهید: ورزش تأثیر مثبت بسیار جدی دارد. با ورزش کردن هیجانات و انرژی اضافی بدن فرد به روشی کاملا سالم تخلیه خواهد شد. علاوه بر این ورزش روحیه فرد را قوی می کند و به او احساس قدرتمند بودن می دهد. ورزش اراده فرد را نیز قوی می کند و اراده قوی می تواند او را در ترک خود ارضایی کمک زیادی کند

و در آخر از دیدن عکس و یا پورنوگرافی ها خودداری کنید زیرا در ترک این عادت و یا رضایت از روابط جنسی در متاهلین موثر است ( افراد در این فیلم ها روابط خود را مقایسه میکنند).

مشاوره نسل امید، آماده پاسخگویی به سولات و نظرات شماست. با ما تماس بگیرید.