میکرونیدلینگ کلمهای است که ترکیبی از میکرو + نیدلینگ میباشد. میکرو به معنی کوچک و نیدلینگ به معنی سوزن زدن است. بنابراین میکرونیدلینگ یعنی در لایه ی میانی پوست (درم) سوراخ های ریزی را ایجاد کنیم. اما سوال اینجاست که هدف از ایجاد این سوراخهای ریز چیست؟ با انجام میکرونیدلینگ و نفوذ سوزنها به پوست یک جراحت مختصر در پوست ایجاد میکنیم و فضایی برای وارد کردن مواد و سرم خاص باز میکنیم. بدن به این جراحتها واکنش نشان داده و شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه میکند. طی این فرایند کلاژن و الاستین که دو پروتئین جوانکننده و قوام دهنده پوست هستند تولید میشوند. (Collagen Induction Therapy). این روش بسیار کم تهاجم است و نیازی به زمان ریکاوری و استراحت ندارد.
تاریخچهی میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین روش های زیبایی و درمان مشکلات پوست است و برگرفته از نوعی متد درمانی مصری های باستان در500 سال پیش است. مصریان در گذشته از ماسک های زبر و خشن مانندی از جنس سنگ مرمراستفاده میکردند تا لایه های مرده ی پوست را بردارند و راه را برای ساخت و ترمیم مجدد پوست هموار کنند.
روش های انجام میکرونیدلینگ
یکی از خواسته هایی که ارتباطی با سن و جنسیت ندارد داشتن پوستی با طراوت و شاداب است. این روزها افراد زیادی هستند که به دنبال راهی ایمن و بدون درد برای رفع این خواستهی خود هستند. میکرونیدلینگ یکی از بهترین پاسخ های موجود است که بوسیله ابزاری به نام درماپن انجام میشود. میکرونیدلینگ را میتوان با دو شیوهی دستی یا استفاده از دستگاه انجام داد:
به صورت دستی
دستگاهی به نام درمارولر که دارای یک سَری (head) غلتکی همراه با تعداد زیادی سوزن کوچک و نازک است (از جنس تیتانیوم هستند و قطر نیم یا حداکثر دو و نیم میلیمتر دارند) در این شیوه مورد استفاده قرار میگیرد. از این دستگاه برای ایجاد حفره هایی با عمق مشخص استفاده میشود. در حال حاضر دستگاه های نیدلینگ با جنس های مختلف مانند سیلیکونی، شیشه ای، فلزی و پلیمری و ... در ایران وجود ندارند.
با استفاده از دستگاه
تعداد منافذی که در این روش بر سطح پوست ایجاد میشود به نسبت روش دستی بسیار زیادتر بوده بنابراین در پایان کار نتیجه بهتری به دست میآید؛ زیرا از یک دستگاهی استفاده میشود که سرعت حرکت آن قابل تنظیم است و با فاصله معین منافذ را روی پوست ایجاد میکند.
در هر دو شیوه جراحت های ایجاد شده باعث میشوند که سرم و سایر مواد درمانی وارد منافذ پوست شده تا ترمیم و بازسازی پوست دوباره از سر گرفته شود. همین دلیل باعث میشود که قبل از انجام میکرونیدلینگ از سرمها و آبرسان هایی که حاوی موادی مانند ویتامین C، اسید هیالورونیک و ... هستند برای کسب نتیجه ی بهتر استفاده شوند. به عبارتی این سرمها و آبرسانها باعث افزایش کمیت و کیفیت کلاژن و الاستین تولیدی میشوند و در نتیجه موجب بازسازی و جوانسازی پوست صورت با سرعت بیشتری میشوند. این که تا چه اندازه سوزنها به عمق پوست نفوذ کنند و سرعت حرکت سوزنها چقدر باشد به تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. او نیز با توجه به نوع پوست و هدف موردنظر تشخیص را انجام میدهد.
کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟
• پوست را جوان تر میکند و چین و چروکها را حذف میکند:
اولین و مهم ترین کاربرد میکرونیدلینگ، رفع چین و چروک پوست است. با افزایش سن و تحت تاثیر عوامل ژنتیکی، محیطی و ... میزان تولید دو تا از بیشترین پروتئین های بدن یعنی کلاژن و الاستین کاهش چشمگیری پیدا میکند. همانطور که ذکر شد کلاژن و الاستین عامل جوان ماندن و قوام پوست هستند پس با کاهش این پروتئینها افتادگی و ایجاد چین و چروک در پوست ظاهر میشود. در این شیوه ما با تزریق موادی مغذی که برای تولید کلاژن و الاستین بسیار مفید هستند میزان تولید و کیفیت آنها را در پوست مجددا افزایش میدهیم.
• جای جوش و آکنه را درمان میکند:
یکی از راه های مرسوم برای کاهش اثر جای جوش و آکنه استفاده از تکنیک های ترمیم سازی مجدد پوست است؛ پس میکرونیدلینگ با روند درمانی که به صورت خلاصه درمورد آن حرف زدیم و در ادامه کامل تر آن را بیان میکنیم به بازسازی و جوانسازی پوست میپردازد و با این شیوه میتواند جای جوش و آکنه های پوستی را کاهش دهد و یا حتی کاملا محو کند.
• میزان ترک های پوستی (سلولیت) حاصل از حاملگی یا چاقی/لاغری های ناگهانی را کاهش میدهد:
پوست با داشتن خاصیت کشسانی زیبایی دوچندانی به افراد میدهد اما این خاصیت پوست در گذر زمان رو به تحلیل میرود. علاوه براین اتفاق هایی مانند حاملگی، چاقی / لاغری و ... باعث اعمال فشار شدیدی به پوست میشوند در نتیجه این خاصیت کشسانی پوست در بخش هایی از بدن که تحت فشار شدیدتری هستند مانند شکم، ران، بازو و ... بسیار کاهش مییابد. بر اساس مطالعاتی که اخیرا انجام شده است، با استفاده از میکرونیدلینگ میتوان تا حد زیادی این ترک های پوستی (سلولیت) را کاهش داد و از بین برد تا در نهایت پوست ظاهر بهتر و زیباتری پیدا کند.
• لکه های پوستی مقاوم به درمان را کم رنگ میکند:
تولید بیش از حد ملانین در پوست (نوعی رنگدانه طبیعی بدن) عامل پیدا شدن این لکهها میباشد. ملانین میتواند به دلایلی از قبیل آفتاب سوختگی، آکنه، بریدگی ها، گزش حشرات و …. میزان تولیدش در پوست افزایش پیدا کند. در صورتی که ملانین در لایه میانی پوست قرار گرفته باشد اسیدهای لایه بردار نمیتوانند به آن دسترسی پیدا کنند اما با میکرونیدلینگ لایه میانی پوست (درم) به خوبی تحت تسلط و درمان بوده؛ پس میتوان با این روش میزان ملانین موجود را در این لایه کاهش داد. بعلاوه نفوذ داروهای مزوتراپی ضد لک که همزمان به روی پوست اسپری میشود موجب از بین رفتن ضایعات هایپرپیگمانته عمقی میشود. بعد از درمان برای پیشگیری از عود ضایعات توصیه میشود که استفاده از کرم های ضدآفتاب تحت هیچ شرایطی فراموش نشود.
• مشکلات پوستی افرادی با انواع طیفهای رنگ پوست حتی پوستهای تیره که به روشهای درمانی مثل لیزر پاسخ نمیدهند درمان میکند.
قبل از انجام میکرونیدلینگ به چه مراقبت هایی نیاز است؟
• پوست خود را از هر گونه مواد آرایشی یا بهداشتی پاک کنید:
برای تاثیر بیشتر میکرونیدلینگ هنگام انجام کار از سرم و ویتامین های خاص برای تقویت پوست استفاده میشود. پس برای اینکه این مواد به خوبی جذب پوستتان شود، لازم است که حتما قبل از برگزاری جلسه ی درمانی پوست خود را با استفاده از پاک کننده های مناسب تمیز کنید.
• وضعیت پزشکی خود را به دکتر اعلام کنید:
در صورتی که مبتلا به بیماری خاصی هستید، قبلا ضایعه پوستی خاصی را روی بدن خود مشاهده کرده اید و یا به ماده خاصی حساسیت دارید، حتما پزشک خود را در جریان این موضوعات بگذارید.
• از لایه بردار استفاده نکنید:
بهتر است که دو الی سه هفته قبل از میکرونیدلینگ مصرف هرگونه کرم و دارو با خاصیت لایه برداری را قطع کنید؛ زیرا در هنگام انجام میکرونیدلینگ حساسیت پوست بسیار زیاد است و ما نیاز به پوستی با استحکام بالا و ضخامت مناسب داریم.
برای انجام میکرونیدلینگ به چه مواردی باید توجه کرد؟
توصیه میشود که میکرونیدلینگ بهجای آرایشگاهها در کلینیکهای تخصصی زیبایی انجام شود؛ زیرا در این کلینیکها با پزشکی متخصص ارتباط داریم که هم در امر مشاوره خبره میباشد و هم از علم و مهارت انجام کار بسیار آگاه تر است.
یکی از مهمترین نکاتی که قبل از انجام میکرونیدلینگ باید به آن توجه کرد اطمینان داشتن از بهداشتی بودن و یکبار مصرفبودن سوزنها (کارتریج) میباشد. اگر از کارتریج مشترکی برای افراد مختلف استفاده شود و یا حتی کارتریج مورد استفاده برای یک فرد در جلسات درمانی مختلف تعویض نگردد به علت کندشدن سوزنها و همچنین احتمال آلوده شدن آن، تخریب بافتی و گسترش عفونت مشاهده میشود و متاسفانه میتواند صدمات جبرانناپذیری برای سلامت فرد ایجاد کند. در سالهای اخیر برای افزایش سطح بهداشت میکرونیدلینگ کارتریجهای یکبار مصرف را برای مراجعین استفاده میکنند اما به یاد داشته باشید که علاوه بر یکبار مصرف بودن کارتریج، استریل بودن آن و داشتن یک غشای محافظ لازم است تا به هیچ عنوان خون، لنف و مایعات بدن از داخل کارتریج به داخل هندپیس نفوذ نکنند وبدین طریق کارتریجی استاندارد و جلسهای ایمن و مطمئن برای مراجعه کننده فراهم شود. برای ساختن این کارتیج های استاندارد نوع خاصی واشر ارتجاعی به نام «ممبران» در آن به کار گرفته میشود که از ترشح و انتقال خون، لنف و سایر مایعات بدن از کارتریج به داخل هندپیس ممانعت به عمل میآورد. توجه داشته باشید که اگر غشایِ محافظ در کارتریج وجود نداشته باشد این مایعات به راحتی میتوانند به داخل هندپیس انتقال یابند و همراه با این مایعات ویروسهای مختلف و خطرناکی از جمله هپاتیت و ایدز از فردی به فرد دیگر امکان انتقال پیدا میکنند. به همین دلیل درصورتی که داخل کارتریجها فنر فلزی مشاهده کردید بدانید که این نوع سوزنها به هیچ وجه استریل و ایمن نیستند و بهجای این فنرها باید ممبران پلاستیکی به کار گرفته شود.
طول درمان و تعداد جلسات درمان با میکرونیدلینگ
در کل فرایند آماده سازی و درمان در هر جلسه حدود سی دقیقه تا یک ساعت به طول خواهد انجامید. براساس هدف مورد نظرو نوع پوست مراجعه کننده ممکن است زمان جلسه اندکی کمتر یا بیشتر شود.
تعداد جلسات لازم برای تحریک کلاژن و الاستین سازی (جوانسازی پوست) سه جلسه است و حدو ده روز پس از آغاز میکرونیدلینگ پوست شروع به تغییر میکند. اگر هدف درمانی، رفع اسکار و جای جوش باشد بین 3 تا 6 جلسه لازم است. اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم در عمل بر اساس شدت ضایعه اولیه و پاسخ پوست مراجعه کننده به درمان، تعداد جلسات میکرونیدلینگ تعیین میشود.
فاصله بین جلسات معمولا چهار تا شش هفته است و در این فاصله پوست مدت زمانی برای استراحت پیدا میکند تا بتواند در جهت ترمیم خود برآید.
انجام میکرونیدلینگ برای چه کسانی ممنوع است؟
این شیوه درمانی که برای بازسازی، جوانسازی و از بین بردن جراحاتِ پوست بدن و به خصوص صورت استفاده میشود برای بسیاری از افراد بدون عوارض است و هیچ خطری ندارد. اما اگر در یکی از دسته های زیر قرار میگیرد، بهتر است اول مشکل موجود را رفع کنید و سپس برای انجام میکرونیدلینگ اقدام کنید:
• افرادی که هنوز جای زخمشان بهبود نیافته است و هنوز زخم باز دارند.
• افرادی که درطول یک سال گذشته پرتو درمانی (رادیوتراپی) و یا اشعه درمانی داشته اند.
• افرادی که عفونت و یا تبخال دارند.
• افرادی که آکنه فعال دارند (چون ممکن است موجب عفونت شود).
• افرادی که بیماری های پوستی مثل اگزما یا پسوریازیس دارند.
• خانم هایی که باردار و شیرده هستند.
• افرادی که زخمشان دیرتر از حالت طبیعی التیام پیدا میکند.
• افرادی که دیابت دارند.
• افرادی که دارای بیماری خودایمنی هموفیلی هستند و از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین استفاده میکنند.
• افرادی که به برخی از فلزات حساسیت دارند
عوارض احتمالی میکرونیدلینگ
• ممکن است التهاب (تورم) و قرمزی خفیفی را به مدت پنج روز بعد از عمل تجربه نمایید.
• در صورتی که میزان فشار وارد شده حین کار مناسب نباشد ممکن است تیرگی پوست ایجاد شود.
• گاها مقدار بسیار جزئیی خونریزی مشاهده میشود.
• کبودی
• عفونت
• پوسته پوسته شدن پوست
• ایجاد انواع حساسیت های پوستی
مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ
به دلیل اینکه در میکرونیدلینگ سوزن هایی به صورت عمقی وارد لایه ی میانی پوست میشوند ممکن است ساعاتی پس از انجام این عمل زیبایی التهاب و کبودی پوست مشاهده شود که باعث ترس و وحشت بی مورد بسیاری از افراد میشود. ضمن خاطر نشان کردن اینکه این کبودیها جای نگرانی ندارند اگر میخواهید نشانه های انجام این عمل زیبایی در سریع ترین زمان ممکن بهبود پیدا کند، موارد زیر را بعد از انجام مکرونیدلینگ رعایت کنید:
میوه هایی را مثل لیمو، سیب، گریپفروت، پرتقال و... که خاصیت ترمیم کنندگی و بهبود جای زخم دارند مصرف کنید.
داروهای ضد التهاب مانند ادویل و بروفن استفاده نکنید زیرا باعث کند شدن روند طبیعی خوابیدن التهاب و ورم میشوند.
فعالیت هایی را که باعث تعریق پوست میشوند همانند ورزش های سنگین تا زمانی که نشانه های ذکر شده وجود دارند قطع کنید. همچنین سعی کنید طولانی مدت در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید و حتما از کرم های ضد آفتابی که در ترکیب خود زینک دارند استفاده کنید. در روزهای اول با پوست خود کاری نداشته باشید و آن را دستکاری نکنید و از محصولات پوستی با خاصیت اسیدی به هیچ وجه استفاده نکنید.
هزینهی میکرونیدلینگ
این روش درمانی همانند سایر درمان های زیبایی تحت پوشش بیمه نمیباشد و با توجه به تعداد جلسات درمان، وسعت ناحیه ی درمانی و همچنین میزان آسیب دیدگی پوست هر فرد هزینه ی این عمل زیبایی متفاوت است؛ بنابراین یک قیمت واحد برای آن وجود ندارد. شما میتوانید با حضور در جلسات مشاورهای از قیمتها مطلع شوید. اما خبر خوب این است که به طور کلی هزینه ی این عمل زیبایی به نسبت سایر روش های جوانسازی پوست بسیار کمتر است.
اشتراک
گزارش